18:45

Östansjö IF

Referat: Frövi IK - Östansjö IF

Tre härliga poäng hemma på Fröjevi
FIK gästades av Östansjö IF som kom till Frövi som seriefyra så vi visste att det var tufft motstånd som väntades. Första halvlek slutar 0-0 och vi får nog vara ärliga att säga att vi gjorde Östansjö bättre än vad de spelade. Jimmie i FIK:s mål fick göra en fin benparad i första vilket var gästernas bästa chans under hela matchen. Vi skapade några fina anfall men nätade aldrig och våra fem hörnor i första blev aldrig riktigt farliga. 0-0 i paus får ses som rättvist.
I andra får vi ett bra läge redan i första spelminuten då Johannes klackar fram bollen till Danne som kommer loss och lyckas få till ett skott från snäv vinkel trots att han var hårt uppvaktad av en back i ryggen. Skottet räddas av målvakt som styr till hörna. Första tio i andra har gästerna några halvfarliga skottlägen men alla är resultatlösa. I spelminut 57 får vi en frispark på egen planhalva som OH agerar snabbt på. Frisparken slår nästan omgående och långbollen till Danne är perfekt då Danne tar ned bollen på bröstet och bryter innåt och i ett bra läge precis utanför straffområdet fälls Danne och domaren blåser för frispark. Johannes tar frisparken och får till en bra träff med högersläggan och målvakten gör en bra räddning med retur som följd. LIlja blir målskytt då han agerar blixtsnabbt på returen och placerar bollen i nät - 1-0 härligt! I matchminut 70 lyfter Murre in bollen från högerkanten och bollen letar sig fram till Johannes men nicken går utanför. Östansjö har som spelstrategi att lyfta långa bollar från backlinjen mot anfallet och visst kan det löna sig men det gjorde det inte idag då FIK hade bra koll på alla långa lyft från gästerna. Med 12 minuter kvar av matchen får Aspen en boll att jobba på i offensiv planhalva. Aspen lyckas krångla sig fram mot tre försvarare och får på ett skott som rullar förbi utrusande målvakt men bollen rullar förbi målvaktens högra stolpe - synd var ett bra läge för Aspen att hamna i målprotokollet. Några minuter senare rullar FIK upp ett bra spel där bollen hamnar hos Johannes på vänsterkanten och slår ett fräckt inlägg mot Danne men målvakten hann före... väldigt nära då Danne var helt fri. Minuten senare kommer Filip med full fart på högerkanten och ser att Johannes är helt fri inne i mitten och bollen från Filip är perfekt slagen men tyvärr hittar bollen inte fram till en fri Johannes då gästernas målvakt är vaken och rusar långt ut och bryter bollen - var annnars ett kanonläge för FIK. Med en minut kvar av ordinarie matchtid kommer Gabbe i full fart på vänsterkanten och är väldigt nära att få till ett farligt avslut mot utrusande målvakt men istället kontrar gästerna och får till ett farligt anfall men en hårt kämpande Lilja trycker ut bollen till hörna innan det hinner bli ett farligt skottläge. I matchens sista sekunder får gästerna en frispark 15 meter utanför vårt straffområde men skottet går en bit över och sedan blåser en bra domare av matchen efter tre minuters tilläggstid. Var ett lyckligt hemmagäng som jublade glatt efter tre härliga poäng. Var många som slet och kämpade hårt i Frövi och detta i kombination med ett stabilt defensivt spel ger Jimmie möjigheten att hålla nollan. Vi nämner idag inga enskilda spelare utan lyfter hela kollektivet och säger stort grattis till tre mycket viktiga och sköna poäng efter en 1-0 seger hemma på Fröjevis fantastiskt fina konstgräsplan!!